Babysalmesang

Der tilbydes jævnligt babysalmesang som er et musikalsk og rytmisk tilbud til de mindste børn og deres forældre eller en anden voksen.

Babysalmesang foregår ved at man synger salmer og leger sanglege med børnene. Måske danser og spiller man på instrumenter for børnene, så de oplever kirkerummet og den danske salmeskat med alle sanser.

Det er som regel sognets præst eller organisten, der leder babysalmesangen.

I tillæg til et par dejlige timer i selskab med andre forældre, får du inspiration til sang, bevægelse og musikalske lege, som du kan lege med dit barn derhjemme.

Babysalmesang stimulerer barnets sansemotoriske og musikalske udvikling.

I tillæg til et par dejlige timer i selskab med andre forældre, får du inspiration til sang, bevægelse og musiklaske lege, som du kan lege med dit barn derhjemme.

Babysalmesang er opstået ud fra en viden om, at sang og musik stimulerer barnets musikalske og sansemotoriske udvikling.

En baby forstår ikke salmerne, men babyen kan sanse stemningen og atmosfæren, og tekst og melodi kan lagre sig i barnets underbevidsthed.

Babysalmesang giver desuden en mulighed for at opleve kirkerummet og nyde musikken på en uformel måde.

Derudover giver babysalmesang dig inspiration til at synge og bevæge dig med din baby derhjemme.

Alle er velkomne. Babysalmesang kræver ikke et stort kendskab til kirken, og du behøver ikke være et musikalsk geni for at deltage. Alle kan være med!

Husk, at din stemme er din babys yndlingsstemme.

Spaghettigudstjeneste, kirke og kristendom i børnehøjde

Den mest populære af alle børne- og familiegudstjenester er den korte eftermiddagsgudstjeneste, der er efterfulgt af fællesspisning.

Det bliver de fleste steder kaldt spaghettigudstjeneste, men kan også hedde Gud og gourmet, Kirke og pizza, Fortælling og frikadeller eller noget helt andet.

Til en spaghettigudstjeneste bliver der fortalt og leget bibelhistorier for de mindste børn, så de kan forstå det. Man synger også med børnene, beder fadervor, og bliver velsignet.

Mange børnefamilier med en travl hverdag synes, at gudstjeneste og fællesspisning er en god kombination. Det kan passe bedre at gå i kirke med børnene på en hverdag end søndag formiddag. Især når man ikke skal hjem og lave aftensmad bagefter.

Se i kirkekalenderen hvornår der er spaghettigudstjeneste næste gang.

Året der gik 2015