Guldbryllupsstolene lavet af Christian Paulsen Fuglsang

"Som et minde om Christian Paulsen fra Fuglsang vil man i Sottrup kirke kunne se to af hans stole, som fremover vil blive taget i brug som hædersplads for guldbrudepar, som i dagens anledning deltager i den kirkelige handling. I Sønderjylland er der fra gammel tid stadig mange steder tradition for en kirkelig velsignelse i forbindelse med guldbryllup.

Den ene stol har Christian lavet som kopi af den anden. Øverst på rygstykket og nederst på sargen er der på den originale stol udskåret en fugl med udbredte vinger - den prøjsiske ørn. Men på den stol, som Christian lavede, ændrede han hoved og næb til en due, da han ikke brød sig om det tyske islæt med ørnen. Hermed understregede han i det stille sit nationale tilhørsforhold og tilkendegav samtidig, at han var en fredens mand".

Citat fra "Skrift for Lokalhistorisk Forening for Sundeved 2014; Gunnar Solvang, s. 31".