Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular

Altertæppe af Hanne Skyum

I sommeren 2011 fik Sottrup kirke et nyt altertæppe.

Altertæppet var udført af kunstner Hanne Skyum, Kegnæs, og inspireret af kalkmaleriernes frodige grønne ranker, der af mange tolkes som den "blodrøde storkenæb", der vokser ved Snogbækken ved den gamle præstegård i Snogbæk.

Tæppet er indfarvet af kunstneren selv, og vævet i gobelin-stil. Det er kunstnerens første altertæppe, men hun har udført meget andet kirkekunst såsom messehagler og vægtæpper.

Video-installation af Jacob Tækker

I Januar 2013 indviede Sottrup kirke sammen med videokunstneren Jacob Tækker, tidl. Sottrup,

en video-installation med navnet "Sognet" til hvælvingerne i Sottrup kirke. Installationen forestillede menigheden i Sottrup stillet ovenpå hinanden som tegn på, at menneskene i sognet er de levende sten, som kirken og lokalsamfundet bygger på.

I Januar 2015 er værket "Sognet" udstillet på "Museum for religiøs kunst", som del af en større udstillingen "Lige ved næsten".