Menighedsrådsvalg den 15/9 2020 kl. 19 i Sottrup Sognehus.

Den 15/9 2020 kl. 19 er der valg til menighedsrådet i Sottrup Sognehus, og dermed skydes et nyt valgår i gang. Til menighedsrådsvalget vælges nyt menighedsråd til en periode på fire år. I 2020 skal menighedsrådene, som noget nyt, vælges på en valgforsamling hvor kandidater opstilles og vælges. Forud for valgforsamlingen har menighedsrådet afholdt et orienteringsmøde. Møderne er offentlige og alle er velkomne. Sæt allerede nu kryds i kalenderen, så du kan være med til at sætte dit præg på Danmarks mest lokale demokrati – menighedsrådet.

Ved at møde op til valgforsamling 15. september 2020, er du med til at vælge retningen for kirkens arbejde i dit sogn. Det er du, ved enten selv stille op som kandidat eller ved at være med til at vælge, hvem der skal sidde i menighedsrådet blandt de opstillede kandidater. På valgforsamlingen præsenteres kandidaterne og efterfølgende er der mulighed for debat. Valget af menighedsrådene foregår ved skriftlig afstemning mellem kandidaterne og resultatet heraf afgør, hvem der er valgt til menighedsrådet.

Det valgte menighedsråd tiltræder 1. søndag i advent den 29. november 2020

Ved at møde op til valgmødet, er det altså muligt at sætte dit præg på hvad kirken skal de næste fire år. Hvad enten du ønsker flere aktiviteter for børn og unge, familier eller ældre, tiltag for flygtninge, drop-in dåb, koncerter eller noget helt andet.

Du kan læse mere om menighedsrådsvalget på kirkeministeriets hjemmeside, ved at klikke her.

Sottrup menighedsråd håber på et godt og velbesøgt valgmøde.

Dagsordenen til valgforsamlingen vil være således:

1. Velkomst ved formanden for valgbestyrelsen.

2. Valg af dirigent.

3. Formanden for menighedsrådet beskriver menighedsrådets opgaver, kompetencer og hidtidige arbejde.

4. Opstilling af kandidater til menighedsrådet.

5. Kandidaternes egen præsentation.

6. Debat og mulighed for spørgsmål til kandidaterne.

7. Gennemgang af afstemningsreglerne ved valgbestyrelsen.

8. Skriftlig og hemmelig afstemning.

9. Optælling af stemmer og annoncering af afstemningsresultatet ved valgbestyrelsen.

10. Valg af stedfortrædere efter samme procedure.

11. Valgbestyrelsen orienterer om resultatet af valgforsamlingen samt om mulighed for afstemningsvalg og fristen for at indlevere en kandidatliste.

12. Eventuelt.

Valgbestyrelse

Valgbestyrelsen, Jens Sørensen (formand), Hans Duus og Mogens Knudsen.

Menighedsrådet

i 2016 blev følgende valgt til menighedsrådet:

• Jens F. Sørensen
  • Grete Mandrup Pedersen